28 nov 2011

10 consells per viatjar durant l’embaràs

10 consells per viatjar durant l’embaràs

Estar embarassada no vol dir no poder fer vida normal. Tret que el metge us hagi indicat el contrari, podeu continuar fent pràcticament tot el que feieu abans de saber que esperàveu un petit passatger. Una de les activitats, doncs, que no tenen perquè quedar excloses a la vostra agenda són els viatges. Només cal que tingueu en compte algunes recomanacions bàsiques perquè els desplaçaments siguin experiències a recordar.

  1. Porta roba còmoda, que no t’oprimeixi, ja que podria dificultar la circulació sanguínia i els moviments del fetus. Vés amb mitges i mitjons sense tires compressives, i amb sabates baixes i còmodes per evitar caigudes.
  2. Menja algunes galetes abans de començar el viatge per prevenir nàusees.
  3. Si vas amb cotxe, fes una parada cada dues hores i fes un passeig curt per estirar les cames.
  4. No prenguis cap medicament sense consultar-ho abans amb el metge.
  5. Si has d’estar lluny de casa durant dies, demana al teu metge que t’aconselli un altre metge o hospital que et puguin assistir al lloc on et desplacis.
  6. Extrema les normes generals d’higiene personal, dels aliments i de l’entorn, per evitar riscos d’infeccions i d’intoxicacions.
  7. Procura no realitzar activitats que t’exigeixin un gran esforç físic o que t’obliguin a estar en ambients nocius.
  8. Usa protectors solars adequats a la teva pell, perquè l’exposició directa al sol pot provocar o agreujar una pigmentació facial pròpia de les embarassades.
  9. Porta una assegurança de salut vàlida mentre siguis a l’estranger, i comprova si la pòlissa cobrirà el nounat en cas que el part tingui lloc mentre siguis de viatge.
  10. Posa’t el cinturó de seguretat tant si vas amb avió com si vas amb cotxe.

Foto: Flickr CC (flequi)

No hay comentarios: