20 nov 2011

10 bones idees perquè deixin el xumet


Ja no saps què fer perquè el teu fill deixi el xumet? Has provat d’explicar-li amb raonaments, però quan arriba la nit o quan està nerviós es posa histèric si no té el xumet posat a la boca? T’oferim 10 bones idees per convèncer al més petit de casa que ja és massa gran per portar pipa.

  1. Lligar-lo a un globus. Diga-li que l’enviareu a explorar l’espai o a viure a dalt d’ún núvol. La idea li podria fer gràcia i pot ser que s’avingui a enviar-lo cel enllà. Compartiu el moment!
  2. Intercanviar-lo per una joguina. Si et dóna els seus xumets podrà aconseguir la joguina que vulgui. Posa uns límits ja que et pots trobar que demani la joguina més cara de tot el mercat i se’t torni en contra!
  3. Donar-lo a un altre nen. Aquesta és una bona tàctica i d’aquesta manera també reforçes altres valors. Se li ha de dir: “Mira, ha nascut un nadó, això vol dir que deu necessitar un xumet i com que tu ja ets gran li pots donar el teu”.
  4. Donar-lo al ratolí de les dents o a un altre personatge fictici. Inventa’t un personatge, de la mateixa manera que existeix el ratolí de les dents, i que per cada xumet que li donguis ell te’l canvia per un petit regalet.
  5. Enterrar-lo sota terra. Si al forat que facis hi afegeixes algunes llavors, quan surtin les flors es pensarà que el seu xumet les ha fet créixer.
  6. El dia del ‘no xumet’. Durant dues setmanes cada vegada que deixi d’utilitzar el xumet el recompenses amb un pastís o un gelat. Posa bé les normes perquè no s’acabi convertint en una costum.
  7. Cosir-lo a dins d’un peluix. Si el cuses a dins d’un peluix el teu fill sabrà que encara el té a prop, tot i que no el pugui fer servir. El reconfortarà.
  8. Donar-lo a un bomber, policia o doctor. Si li dius que aquesta gent col·lecciona xumets dels nens que es fan grans segur que li farà gràcia donar-li.
  9. Anar-li restringint el xumet de mica en mica. Primer li deixes portar-lo només a casa i al cotxe. Després només a casa. Després només a l’hora d’anar a dormir. Després només quan s’adorm i després tu li treus. I per últim esperes que el deixi de necessitar i que no se’l torni a poasr sense gairebé adonar-se’n.
  10. Llençar-lo a les escombraries. Quan totes aquestes opcions fallen aleshores només pots agafar el xumet i quan tothom dorm llençar-lo a les escombraries. És una forma dràstica, però de vegades us sorprendríeu del descans que podeu provocar al vostre fill.

Font: parenting.com

Foto: Flickr CC (p886)

No hay comentarios: