20 nov 2011

Els nadons perceben el dolor a partir de la setmana 35 d’embaràs

Els nadons perceben el dolor a partir de la setmana 35 d’embaràs

Abans de néixer, als voltants de la setmana 35 de gestació, ja som capaços d’experimentar estímuls dolorosos. Així ho demostra un estudi publicat a la revista Current Biology i dut a terme per científics de la University College de Londres que apunta que és a partir d’aquella setmana d’embaràs que els fetus distingeixen entre el tacte i el dolor.

Per fer l’estudi, es van observar 46 bebès, 21 dels quals havien nascut prematurament, entre les 28 i les 37 setmanes. Emprant l’electroencefalografia, els científics van mesurar l’activitat del cervell mentre els feien una punció al taló. Els prematurs van demostrar una resposta no específica però els nascuts a terme van mostrar activitat localitzada a àrees específiques del cervell, cosa que va demostrar que percebien el estímul dolorós de manera separada al tacte.

El moment en que es comença a sentir dolor

“En un primer moment, el cervell molt jove reacciona als estímuls per ràfegues d’activitat. Però en un moment crític en el desenvolupament dels nadons, els seus cervells comencen a respondre amb una reacció específica segons el tipus d’estimulació. Els nadons no poden dir-nos com se senten i per això no podem afirmar que abans d’aquest canvi en l’activitat cerebral no sentin dolor”, ha conclòs Lorenzo Fabrizi, autor principal de l’article.

Font: Europa Press

Diari ARA

No hay comentarios: