25 nov 2011

5 propostes per fer més entretinguts els viatges en cotxe

5 propostes per fer més entretinguts els viatges en cotxe

Quan falta per arribar? No fa ni deu minuts que heu pujat al cotxe i ja n’hi ha més d’un que rondina. No coneixem ningú que pugui inventar-se en menys d’una setmana un mètode de teletransportament per evitar els viatges en un mitjà de transport convencional. Tampoc tenim la fórmula màgica per fer que anar en cotxe sigui la més apassionant de les aventures que pot viure un nen.

A banda d’obrir temes de conversa i escoltar el seu disc preferit, hi ha algunes altres coses que podeu fer perquè el trajecte se’ls faci més curt. Us apuntem unes quantes propostes que segur que us aniran bé si aquests dies teniu pensat fer alguna escapada en cotxe. Bon viatge!

  1. Al voltant dels contes. Feu que esmolin la seva imaginació tot dient-los una frase perquè continuin la història. “L’Oriol es va quedar sol a casa per primera vegada i, de cop i volta, va sentir un soroll sospitós …”. També pot estar bé l’opció de jugar al ‘Per sort i per desgràcia’. “Per sort, l’aigua era perfecta per nadar”. “Per desgràcia, els taurons teníen molta gana”.
  2. Jocs de números. Segur que de petits molts vau competir per saber qui era el que trobava més matrícules acabades en un número concret. Podeu establir, fins i tot, algú que comptabilitzi qui en localitza més.
  3. Llibre d’activitats. Prepareu un llibre amb entreteniments per a tot el viatge: des de dibuixos per pintar, mots encreuats, endevinalles, … Tot el que se us acudeixi abans de marxar de casa, segur que els sorprendrà durant el trajecte.
  4. Aparells electrònics. Podeu amenitzar el viatge amb la seva música preferida que ja dureu gravada de casa. Una altra bona idea és que vegin pel·lícules amb un DVD portàtil. Prendre fotografies i enregistrar vídeos, amb declaracions de tots els membres de la família, també pot ser un bon entreteniment.
  5. Fer manualitats. No és qüestió de convertir la part de darrere del cotxe en un estudi artístic, però hi ha algunes coses que els nens poden fer per passar-s’ho bé. Penseu en material per endur-vos com plastilina per fer figuretes o filferros de netejar les pipes per fer animals.

Font: Modernmum.com

Foto: Flickr CC (ToriaURU)

No hay comentarios: