13 nov 2008

CAP DE SETMANA AL MATARRANYA.

Aquest cap de setmana anem a dues poblacions magnífiques del Matarranya, Vall de Roures i Beseit, les dues tenen un encant especial, res a envejar a cap altra població i amb molta història.

BECEITE/BESEIT.
Es una población que llegó a tener nueve molinos de papel en el siglo XVII, uno de ellos transformado hoy en día en una galería de arte (Antigua Fábrica de Noguera). Beceite tiene varios portales que antiguamente eran la entrada de la población: se conserva el Portal de Villanueva, el de Coll, el de San Roque, San Gregorio y el de la calle Llana. En la entrada de la localidad se encuentra la Ermita de Santa Ana, que tiene elementos góticos y renacentistas. La iglesia de San Bartolomé, en el centro de la población, es de estilo barroco. Destaca también la Lonja de la casa consistorial y los antiguos lavaderos.

VALDERROBLES.
La localidad de Valderrobres esta declarada como Conjunto Histórico Artístico. La torre puerta de San Roque era la antigua entrada a la villa. Se accede a ella tras atravesar el Puente de Piedra medieval. Valderrobres conserva otro portal: el de Bergós. En la plaza se encuentra la casa palaciega que fue la Fonda Blanc, la casa de los Pereret y la casa consistorial, obra que se concluyó en 1599 y que es uno de los testimonios más importantes del manierismo aragonés. En la parte alta de la población encontramos el conjunto del castillo y la iglesia. La iglesia de Santa Maria la Mayor se incluye en el llamado gótico levantino de los siglos XIV y XV. Junto a esta iglesia y en conexión con ella, se alza su mágnifico castillo, construido por los arzobispos de Zaragoza. En las afueras del pueblo, y tras recorrer varios kilómetros con el coche, se llega a la Ermita de los Santos.

9 comentarios:

natalia dijo...

Que us vagi molt bé per estos poblets d'encant.

AKO dijo...

gràcies!!
Que vaigue be el sopar del juvilats, bueno lo de la quinta. jejejeejjejejeeeeee. ;)

natalia dijo...

eeeeeeeehhhhhhhhhhh... jubilats... que cobraràs! no pots dir res que som majoria...jijiji

Anónimo dijo...

aco diu llorenç que al loro! Que a victor ja el coneixen per aqui dalt! Per cert lo canvi d´aires diuen que va be, per a segons quines coses!

Anónimo dijo...

ahi queda eso!

https://laviaaugusta.blogspot.com dijo...

No sé on penseu menjar, però a l'entrar a Beceit hi ha un restaurant, el Molí del Pas, on es menja molt bé i els amos són molt amables.
No sé si heu visitat mai el Toll del Vidre d'Arnes. També és un lloc per visitar. Al terme de Vall-de -roures està el "Chorro". O sigui, difícil de veure-ho tot en un dia.

Neus dijo...

A mi també m'ho han dit lo del canvi d'aires! Prova-ho que si funciona natros no hi anirem,ja,ja.
X cert aquesta és la vegada que natros també haviem de venir?

AKO dijo...

Sapeta: diu víctor que ja ho te tot controlat, jejeee
Neus: No ho és, ens queda pendent, marxem divendres per temes de feina de victor, anirem a fer fotos, i dissabte ja estarem a la Sénia,però ja ho tenim apuntat a vore quan fem una escapada tranquila..també tenim que anar a Morella, així que Sapeta, Neus i Roser aneu mirant quin dia vos va be..jejejee
Sapo Roig: jo no ho conec massa, però anem a la fonda roda, també es menja molt be!

https://laviaaugusta.blogspot.com dijo...

De jove vaig fer acampada lliura, tan al Parrissal com al pantà de Pena, si el primer lloc estava ple. Fins i tot vaig fer la travessia pel riu fins a la font del Teix (una de tantes)